Referenties

Sinds begin 2009 leveren Event Engineers Event Wifi, gegarandeerd goed draadloos internet voor evenementen. Event Wifi is reeds leverancier bij vele binnen- en buitenevenementen.
proefeet

Event Engineers werken met professionele apparatuur die speciaal ontwikkeld wordt om in lastige dynamische omgevingen stabiele Wifi te kunnen leveren. In bebouwde omgevingen met vele andere Wifi netwerken en bij evenementen met onbekende storingsbronnen (zoals draadloze microfoons en camera's) heeft het systeem zich meermaals bewezen. Hieronder vindt u voorbeelden van evenementen waar Event Wifi is geweest.

 
Meer weten over hackathons? lees onze Case Study, Hackathon HMH (pdf 745 KB)

Into the Great Wide Open

Locatie: Vlieland
 

Sinds 2011 leveren we WiFi voor Into the Great Wide Open. De afgelopen jaren zijn Wifi Hotspots op het festivalterrein geleverd die 1.500 verschillende apparaten per dag van wifi voorzien. Daarnaast worden er verschillende verbindingen opgebouwd ten behoeve van o.a. de kaartcontrole en de pinautomaten. Deze verbindingen worden gebouwd m.b.v. lange afstands internet, glasvezel en/of draadloze overspanningen.

Awakenings Festival

Locatie: recreatiegebied Halfweg
 

Sinds 2011 leveren we wifi voor medewerkers rond de 8 podia en publieks wifi op verschillende plekken op het terrein van 175.000 m2. Na afloop leveren we op verzoek van de organisatie een rapportage op met grafieken van de relatieve drukte per area. 

Naast wifi wordt ook internet geleverd voor de PIN automaten, kaartcontrole bij de ingangen, beveiligingscamera's, livestreams en signing towers ten behoeve van crowd control. Al deze netwerk zijn grondig gescheiden om veiligheidsredenen en met met behulp van prioritering reserveren we bandbreedte voor elke gebruiker.

The Next Web

Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam
 

Twee dagen high density wifi voor 20.000 professionals en daarnaast 200+ vaste aansluitingen, met een hoog afwerkingsniveau zodat de conferentie er netjes uit ziet. Door het leveren van wifi kon overal cashless betaald worden (live top-up). Statistieken van de laatste conferentie: meer dan 6.100 unieke apparaten per dag, totaal gebruikte bandbreedte: 1,5 TB up en 3 TB down.

 

Boris Veldhuijzen van Zanten zei het volgende over het wifi netwerk bij de conferentie:
"Since our first conference in 2006, the entire project has grown tremendously, both in size and complexity. And since 2009, Event Engineers has grown alongside us. If you witness the effort that the Event Engineers has to put into this project, not to mention the type of equipment that they utilise, you start to understand why only a small proportion of international events have great Wi-Fi. The Next Web is known for having stable Wi-Fi, and the fact that this remains the case with such huge increases in audience size each year is all thanks to the Event Engineers."

 

Lees hier het hele verhaal van Boris.

TEDx Amsterdam

Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
 

Vanaf 2009 heeft Event Engineers bij TEDx Amsterdam onder andere gezorgd voor het aanleggen van een betrouwbaar WiFi netwerk. Zo worden extra wifi zenders geplaatst voor 600 gelijktijdige gebruikers en zijn 80 persplekken van stroom en vast internet voorzien. Event Engineers heeft zich niet alleen bezig gehouden met de uitvoering van het project, maar was voor de organisatie en de locatie (Stadsschouwburg Amsterdam) het centrale aanspreekpunt voor alle vragen over de netwerk infrastructuur. Door goed overleg vooraf waren de benodigde internetvoorzieningen voor alle bij TEDx betrokken partijen prima voor elkaar. Wat helaas nog steeds niet voor alle conferenties geldt!
 

Naast TEDxAmsterdam zijn wij in het verleden ook aanwezig geweest bij: TEDxYouth 2012 (bandbreedte reservering stream en simulcast), TEDxMaastricht (grote zaal 900 bezoekers, 4 zalen) en TEDxBinnenhof

Amsterdam Dance Event

Locatie: Meerdere Locaties in Amsterdam
 

Het Amsterdam Dance Event vindt ieder jaar plaats. Op deze conferentie komen de proffesionals uit de internationale muziekindustrie samen. Voor de verschillende locaties van het ADE zorgen wij voor een dekkend wifi-netwerk voor de congresbezoekers en het personeel. Op een aantal locaties zoals Felix Meritis en hotel The Dylan leveren we een volledig beheerd wifi systeem. Voor andere locaties zorgen we ervoor dat met de al aanwezige apparatuur het wifi-netwerk van ADE overal beschikbaar is, zodat de gebruiker maar éénmaal hoeft in te loggen.

WK Roeien

Locatie: Bosbaan Amsterdam, Zevenhuizen Rotterdam

 

Er zijn verschillende netwerken gerealiseerd. Op de perstribune en in het perscentrum is een netwerk opgeleverd speciaal voor het snel uploaden van media bestanden. Ten behoeve van het cashless betalen is een beveiligde verbinding geleverd bij de kassa's. Voor de accreditatie zijn bekabelde verbindingen aangelegd en voor de deelnemers en het publiek zijn een aantal Wifi Hotspots geplaatst.

Omdat het een meerdagsevenemt betreft wordt elke dag een korte dag-rapportage opgeleverd met de gemelde storingen en een overzicht van het gebruik van de verschillende ICT diensten.

Shell Eco Marathon

Locatie: Queen Elizabeth Olympic Parc, Londen
 

Na 4 succesvolle edities in Rotterdam vond de Shell Eco Marathon dit jaar voor de tweede maal plaats in Londen. Event Engineers hebben de volledige ICT-infrastructuur voor dit evenement geleverd. Dit omvatte onder andere verschillende wifi-netwerken voor tijdswaarneming, pers en Shell personeel maar ook voor alle studenten die in de verschillende paddocks de laatste hand leggen aan de voertuigen die mee doen aan de race. Het netwerk was over het volledige terrein beschikbaar en geschikt voor meer dan 10.000 gebruikers.

FloraHolland Trade Fair

Loctie: Aalsmeer
 

Deze handelsbeurs is dé plaats waar de internationale sierteelt samenkomt, om te netwerken, kennis te delen en inspiratie op te doen. Vanwege het internationale karakter en de grote oppervlakte van de beursvloer (25.000 m2) wordt een high density wifi netwerk ingezet, waarbij de gebruiker maar eenmaal verbinding hoeft te maken met het wifi netwerk en vervolgens rond kan lopen zonder opnieuw verbinding hoeft te maken.

Fokker Terminal

Evenement: verschillende beurzen
 

De Fokker Terminal is een karakteristiek en inspirerend industrieel gebouw, geschikt voor de zakelijke evenementenmarkt. Met een hangaar die plaatst biedt aan een plenaire opstelling tot 1.000 personen met daarnaast 17 subruimtes. Hier levert Event-Wifi betrouwbaar internet en wifi voor beurzen en congressen. Indien gewest met een eigen netwerknaam, een service monteur on-site, bekabelde verbindingen bij podia, stands of waar het maar nodig is. Alles in overleg op maat te realiseren. 

NN Hackathon in de Kuip, Rotterdam

Locatie: de Kuip Rotterdam

 

Omdat IT medewerkers een belangrijke rol spelen bij het tot leven brengen van innovatieve ideën organiseerde Nationale Nederlanden een hackathon in de Kuip. Voor dit evenement hebben we een high density Wifi netwerk aangelegd en zijn bekabelde verbindingen geleverd voor elke deelnemer. Daarnaast is de uplink capaciteit van de bestaande glasvezelverbinding tijdelijk verhoogd. Voor alle laptops en telefoonopladers zijn stroompunten geleverd, die netjes weggewerkt zijn onder tafel.

ING 24H-Code IT Hackathon

Locatie: Kromhouthal Amsterdam
 

De 750 deelnemers van de 24H-Code IT hackathon werden uitgedaagd om binnen 24 uur een innovatieve software-oplossing te bedenken rond het thema "open banking". Verdeeld over lange rijen met tafels zijn 750 utp aansluitingen en 3.000 stroompunten verzorgd. Hierbij is extra zorg besteed aan het netjes wegwerken van alle bekabeling. Tevens is er een dekkend wifi netwerk aangelegd voor de deelnemers en een gescheiden netwerk voor de organisatie. Er hebben meer dan 1.500 unieke apparaten gebruik gemaakt van het aangelegde netwerk.

 

Tijdens de hacktathon is gebruik gemaakt van geavanceerde proactieve monitoring, om direct melding te krijgen van opkomende storingen. Door dit realtime inzicht in de status van het netwerk worden verstoringen in een vroeg stadium aangepakt, voordat ze zich verder verspreiden in het netwerk.